12801274_1251039038259422_249879008366733249_n

Закани и заплашувања за активистот Владимир Христов

на мар 2, 16 • од

Ѓорѓи Христов кој говореше на третиот масовен протест пред Уставнiот суд, се соочува со серија анонимни закани за својата безбедност и безбедноста на неговото семејство,...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Закани и заплашувања за активистот Владимир Христов

Граѓанскиот активист од Велес, Ѓорѓи Христов кој говореше на третиот масовен протест пред Уставiнот суд, а против одлуката за помилување на изборните измами и други тешки криминали, се соочува со серија анонимни закани за својата безбедност и безбедноста на неговото семејство.

После протестот, Христов добил неколку заканувачки анонимни телефонски повици, а на прагот од свој дом добил и рачно испишана порака како „последна опомена пред црвен картон“. Но заплашувањата не запреле. насилниците испратиле дури и повик за негово „истребување“ на ФБ страната на огласникот „Кпи-продај“, која има над 130.000 членови.

Христов ове закани и заплашувања ги пријавил во полиција и во Хелсиншкиот комитет за човекови права.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top