11171589_1046933295335451_1959071296_o

Закана за новинарот Зоран Бојаровски на Фејсбук

на апр 22, 15 • од

Нов напад врз слободата на изразување. Надлежните институции мора да реагираат. Не смее да ни се случуваат закани, заплашувања, физичка насилства...
Pin It

Home » Слобода за слободата на изразување » Закана за новинарот Зоран Бојаровски на Фејсбук

Новинарот Зоран Бојаровски утринава добил заканувачка порака по неговиот живот и по безбедноста на неговото семејство, од корисник на Фејсбук. Како што известува Плусинфо, заканата пристигнала откако Плусинфо и весникот „Слободен печат“ објавиле колумна на Зоран Бојаровски за митовите и заблудите на самопрогласувањето на автокефалијата на МПЦ.

Бојаровски настанот го пријавил во полицијата, а ги известил и претставниците на ОБСЕ во Македонија. 

„Исто така, за целиот овој настан ги известив и колегите од Здружението на новинарите на Македонија. Она што како лично чувство морам да го искажам е дека сум прилично вознемирен. Ова е уште една од серијата, во последно време, сосема отворени и грозоморни закани по слободата и слободните луѓе во Република Македонија. Се надевам дека полицијата ќе ја изврши својата задача достојно на нивните овластувања зашто сакам да верувам дека живееме во земја во која владее правото и во која нејзините граѓани се еднакви во заштитата на нивните слободи, вклучувајќи го и правото на слободно изразување“ – објаснува Бојаровски во изјава за Плусинфо.

Целосниот текст на прилогот можете да го прочитате тука.

извор: Плусинфо

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top