10688138_1559259940970956_5783820673078930777_o

Втор студентски марш идната недела

на дек 2, 14 • од

По одржаниот петти пленум, студентите се едногласни дека државниот испит треба да се укине. Најавуваат нов студентски марш за идната недела...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Втор студентски марш идната недела

По одржаниот петти пленум, студентите се едногласни дека државниот испит треба да се укине. Најавуваат нов студентски марш за идната недела.

Синоќешниот, петти по ред пленум при УКИМ, а прв по одржувањето на масовните студентски протести во Скопје, се одржа зад затворени врати, на Правниот факултет во Скопје.

Студентите едногласно бараат укинување на т.н. државен испит и не сакаат да преговараат за неговата форма. Најавуваат нов студентски марш за идната недела.

Студентски пленуми деновиве се одржуваат и во Битола и во Прилеп, во организација на студентите при Универзитетот „Св. Климент Охридски“, а студентски протест се одржа и во Штип.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top