vodic za mladi

Водич за млади: Основни граѓански и политички слободи и права

на дек 17, 10 • од

Оваа публикација има за цел да ја поттикне јавната дебата, да ја зголеми информираноста на младите луѓе за политичките и граѓанските слободи и права, да ги охрабри постојано и во секоја пригода да ги практикуваат, како и да бараат почитување на нивните загарантирани слободи и права...
Pin It

Home » Публикации » Водич за млади: Основни граѓански и политички слободи и права

НВО Инфоцентарот и Младинскиот образовен форум, во рамките на програмата Young Media Watchdogs – Млади застапници за граѓански и политички права, финансиски поддржана од Фондацијата Институт отворено општество Македонија, со големо задоволство ви го претстававуваат Водичот за млади: Основни граѓански и политички слободи и права.

Оваа публикација има за цел да ја поттикне јавната дебата,  да ја зголеми информираноста на младите луѓе за политичките и граѓанските слободи и права,  да ги охрабри постојано и во секоја пригода да ги практикуваат, како и да бараат почитување на нивните загарантирани слободи и права.

Иако корпусот на овие граѓанските и политичките права е широк овој Водич се фокусира на:  Концептот на граѓанските и политичките права, Слободата на изразување,  Слободата на здружување, политичко организирање и дејствување, Правото на јавен собир и јавно изразување протест и Граѓански иницијативи, претставки и предлози.

Водич за млади: Основни граѓански и политички слободи и права

издавач: НВО Инфоцентар

автори: Ана Медарска, Роберто Беличанеци Бојан Маричиќ

ISBN 978-608-4594-03-1

COBIS.MK-ID 85913610

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top