matka

Видеа од кампањата за слободен пристап до легален абортус

на јун 30, 14 • од

Трите нови видеа, изработени во рамки на кампањата Мое тело - мој избор!, што ја спроведува платформата за слободен пристап до легален абортус МАТКА, од денеска се достапни на каналот vimeo...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Видеа од кампањата за слободен пристап до легален абортус

Во платформата МАТКА здружени се Tiiiit!Inc, ХЕРА, Студентаската организација Излез, Реактор, Колаицијата за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници, ЛезФем, Бори се женски, Здруженска и Контрапункт. Нивната заедничка иницијатива „Мое тело – мој избор!“ е поддржана од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

1. МОЕ ТЕЛО  – МОЈА ОДЛУКА
Камера и монтажа: Бранко Аврамовски
Сценарио и режија: Ана Јакимска

Мое тело – моја одлука from Matka Inc. on Vimeo.

2. ОВА Е МОЈАТА ПОРАКА
Видео пораки со изјави снимени за време на настанот „Мое тело-мој избор! во паркот „Жена Борец“ во Скопје на 31ви мај 2014. Овој настан имаше за цел да ја подигне свеста кај граѓаните за последиците од новодонесениот закон за прекинување на бременост.

Ова е мојата порака! from Matka Inc. on Vimeo.

3. ИМАМЕ ПРАВО
Актерка: Мирјана Трпковска
Режија, камера и монтажа: Ана Јакимска

Имаме право да знаеме и да избереме from Matka Inc. on Vimeo.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top