Означени Написи ‘ЦИВИЛ’

 • Полициска визита во ЦИВИЛ

  на мај 22, 15 • во Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување

  safe_image

  „Прашањата кои се поставија на вчерашниот „информативен разговор“ кој го изврши полицијата при својата визита во ЦИВИЛ, не би сакале да ги сметаме за форма на притисок и се надеваме дека, сепак, се работи за изолирана и случајна посета. Но, чувствуваме потреба да ја информираме јавноста за оваа блиска средба, имајќи ја предвид општата состојба“ соопштуваат од Цивил

  Види повеќе »
 • РЕФЕРЕНДУМ ЗА ГТЦ: Отворен повик до членовите и поддржувачите на ЦИВИЛ

  на апр 16, 15 • во Граѓанска сцена

  11045417_1580224362256059_5698636871351315519_o

  ЦИВИЛ ќе го набљудува спроведувањето на Референдумот за задржување на изгледот на ГТЦ кој ќе се одржи на 26 април 2015 година. За таа це, Цивил ги повикува сите членови и поддржувачи да се пријават во тимот за набљудување најдоцна до петок, 17 април. За пријавување, потребна е кратка биографија (не подолга од 1 стр.), вклучително и број на лична карта и кратко мотивациско писмо. Бројот на слободни места во набљудувачкиот тим е ограничен

  Види повеќе »
 • Слобода на говор и медиуми во Македонија: Предизвици и решенија

  на окт 13, 14 • во Граѓанска сцена

  freedom-of-speech-and-media-ilustr-2-470x246

  Цивил и Фондација Фридрих Еберт организираат дискусија на тема „Слобода на говор и медиуми во Македонија: Предизвици и решенија“ во среда, 15 октомври, во ГЕМ Клуб (Скопје, Стара Чаршија), со почеток во 11:30 часот

  Види повеќе »
 • Промовиран изборниот извештај на ЦИВИЛ

  на јул 10, 14 • во Граѓанска сцена

  diskvalifikuvana demokratija

  Синоќа, во ГЕМ клубот се одржа промоцијата на публикацијата Избори 2014: Дисквалификувана демократија, во издание на Цивил. Промоцијата беше придружена со отворање изложбата на артефакти и стрип експонати во голем формат, инспирирани од ликови и настани поврзани со годинешниве парламентарни и претседателски избори. Изложбата ќе трае до 11 јули, секој ден од 12 до 20 часот

  Види повеќе »
Scroll to top