Означени Написи ‘Устав на РМ’

 • Граѓанските организации со забелешки по нацрт амандманите на Уставот

  на сеп 30, 14 • во Граѓанска сцена

  Фондација Отворено општество - Македонија, Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија, Коалиција сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници, Македонскиот центар за европско образование и ЛГБТИ Центар за поддршка поднесоа забелешки, предлози и сугестии по нацрт амандманите на Уставот на Република Македонија до Владата

  Види повеќе »
 • НАМЕТНАТ УСТАВ – Јавна расправа за Нацрт-амандманите на Уставот на РМ

  на сеп 12, 14 • во Граѓанска сцена

  На 17 септември 2014 (среда), со почеток во 10 часот, вo ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество Македонија, Хелсиншкиот комитет за човекови права, ЛГБТИ Центарот за поддршка, Коалицијата Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници и Македонскиот центар за европско образование организираат јавна расправа по Нацрт-амандманите на Уставот на РМ. Најновите нацрт-амандмани на Уставот на РМ,предложени од страна на Владата, на македонската јавност и беа најавени непосредно пред летните годишни одмори. Со исклучок на делот од Амандманот XXXIII кој предвидува уставно редефинирање на бракот како заедница исклучиво само меѓу еден маж и

  Види повеќе »
Scroll to top