Означени Написи ‘уставен суд’

  • Одлуката на Уставниот суд е легитимирање на полициското насилство

    на јун 23, 14 • во Граѓанска сцена

    ps 1

    Одлуката на Уставниот суд со која исфрлањето на новинарите од собраниската галерија на 24 декември било поради нивна заштита е контрадикторна и е директно легитимирање на полициското насилство. Ова е генералниот заклучок на дебатата организирана од страна на Центарот за развој на медиуми, Фондацијата Отворено општество Македонија и Фронтот за слобода на изразување

    Види повеќе »
Scroll to top