Означени Написи ‘абортус’

  • ХЕРА: Една година од скратувањето на женските права

    на мај 29, 14 • во Граѓанска сцена

    4350mala

    Денеска, 29ти мај, се одбележува една година откако започна постапката за промена на Законот за прекинување на бременоста и една година од протестите на кои жените јавно и револтирано се огласија стоејќи зад нивното правото на избор, потсетуваат од младинската група на ХЕРА. Иако укажувањата за негативните страни беа гласно кажани, рестриктивниот закон беше донесен

    Види повеќе »
Scroll to top