freedom-of-speech-and-media-ilustr-2-470x246

Слобода на говор и медиуми во Македонија: Предизвици и решенија

на окт 13, 14 • од

Цивил и Фондација Фридрих Еберт организираат дискусија на тема „Слобода на говор и медиуми во Македонија: Предизвици и решенија“ во среда, 15 октомври, во ГЕМ Клуб (Скопје, Стара Чаршија), со почеток во 11:30 часот...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Слобода на говор и медиуми во Македонија: Предизвици и решенија

Цивил и Фондација Фридрих Еберт организираат дискусија на тема „Слобода на говор и медиуми во Македонија: Предизвици и решенија“ во среда, 15 октомври, во ГЕМ Клуб (Скопје, Стара Чаршија), со почеток во 11:30 часот.

Специјален гостин на овој настан е г. Кристијан Мир, Извршен директор на Репортери без граници Германија, кој ќе ги презентира наодите и ставовите на оваа тема.

Ги покануваме новинарите, уредниците, претставниците на граѓанското општество, експертите и активистите за човекови права, како и останатите релевантни засегнати страни и институции, да земат учество во оваа модерирана дискусија.

Медиумите се добредојдени да известуваат за овој настан и да ја пренесат оваа дискусија на пошироката јавност. Организаторите на настанот ќе подготват јавен извештај за наодите и заклучоците од дискусијата.

Настанот ќе биде пренесуван во живо на www.vozivo.mk со почеток во 11:30 часот.

Извор: ЦИВИЛ

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top