prideweek-web

Skopje Pride Week 2014

на јун 19, 14 • од

Националната мрежа за борба против хомофобијата и трансфобијата го најави одржувањето на годинашната Недела на гордоста - Skopje Pride Week 2014. Серијата настани ќе се одржуваат од 20 до 29 јуни, на повеќе локации низ Скопје...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Skopje Pride Week 2014

ПРОГРАМА – SKOPJE PRIDE WEEK 2014

20.06 (петок) 20:00 Отворање на изложба „Јазик, идеологија и насилство“ 
Коалиција Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници и Субверзивен Фронт
Локација: Монтажна Галерија, Парк на франкофонија

21.06 (сабота) 19:00 Проекција на филм „Врела крв“ , дебата, коктел
Коалиција Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници, Акција Здруженска, ФРИК
Локација: Монтажна Галерија, Парк на франкофонија

22.06 (недела) 19:00 Јавна дебата „Pride: провокација или потреба“ и коктел
Национална Мрежа за борба против хомофобијата и трансфобијата и Младински образовен форум
Локација: Монтажна Галерија, Парк на франкофонија

23.06 (понеделник) 17:00 Работилница „Надминувањето на хомофобијата и хомофобичното малтретирање во рамките на сеопфатно сексуално образование“
Асоцијација за здравствена едукација и истражување- ХЕРА
Локација: ЛГБТИ Центар за поддршка, ул. Наум Наумовски Борче 83

23.06 (понеделник) 21:00 Настан за ЛГБТИ заедницата Љубовен сервис: Speed dating
ЛГБТИ Центар за поддршка
Локација: ЛГБТИ Центар за поддршка, ул. Наум Наумовски Борче 83

24.06 (вторник) 20:00 Дебата SexDrive: Секс со стимуланси – опасност или избор?
ЕГАЛ- Еднаквост за геј и лезбејки и ЛГБТИ Центар за поддршка
локација: ЛГБТИ Центар за поддршка, ул. Наум Наумовски Борче 83

25.06 (среда) 20:00 Проекција на документарниот филм “Што е парада?” во режија на Наташа Гелева и дискусија за филмот со авторката
ЛГБТИ Центар за поддршка
локација: ЛГБТИ Центар за поддршка, ул. Наум Наумовски Борче 83

25.06 (среда) Едукативна работилница за млади „ЛГБТИ правата се човекови права“
Младински образовен форум и Студентска организација Излез
Локација: Двор на Младински образовен форум, ул. Дренак 34А

26.06 (четврток) 19:00 Форум: Хомофобијата е феминистичко прашање!
ЛезФем
Локација: ГЕМ клуб (над Менада)

27.06 (петок) 19:00 Дискусија и видео „Заедница во заедница: двојна дискриминација и стигматизација на транс сексуалните работници“
СТАР- СТАР Асоцијација за застапување на правата на сексуалните работници, ХОПС- Опции за здрав живот Скопје
Локација: Автономен Културно Социјален Центар, ул. Борка Талески 26

28.06 (сабота) 19:00 ХИВ и мојата заедница: проекција на филмот “We were here“ и дискусија
Здружение за поддршка на луѓето што живеат со ХИВ – ЗАЕДНО ПОСИЛНИ
Локација: ЛГБТИ Центар за поддршка, ул. Наум Наумовски Борче 83

29.06 (недела) 19:00 Затворање на неделата на гордоста (забава, архива 10 години ЛГБТИ активизам, храна…)
Субверзивен фронт и Национална мрежа за борба против хомофобијата и трансфобијата
Локација: Парк на франкофонијата

За повеќе информации:
Драгана Дрндаревска
Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“
бул. Климент Охридски 66-1/3, 1000 Скопје
+389 23 214 269
+389 78 200 675
http://www.lgbtimreza.org/
info@lgbtimreza.org

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top