20201031_122022

Работилница за новинари за новата преговарачка методологија на ЕУ

на ное 3, 20 • од

Едукативно-информативна работилница НВО Инфоцентар и Евротинк - Центарот за европски стратегии, со новинари и специјалистот Драган Тилев...
Pin It

Home » Активности » Работилница за новинари за новата преговарачка методологија на ЕУ

НВО Инфоцентарот и Евротинк – Центарот за европски стратегии, на 31 октомври 2020, во Велес, организираа едукативно-информативна работилница со новинари и специјалистот Драган Тилев.

Целта на работилницата беше да се појаснат и демистификуваат претпристапните преговори со ЕУ и новата методологија.

Посебен акцент беше даден на борбата против корупција.

Работилницата се организираше во рамки на проектот: „MK&EU – НАУЧИ, СПОДЕЛИ, ВКЛУЧИ СЕ!”, кој го спроведуваат НВО Инфоцентарот и Центарот за европски стратегии – Евротинк, како дел од програмата CIVICA MOBILITAS, финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (СЦД), кој го спроведуваат НИРАС од Данска, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и ФЦГ Шведски развој АБ (ФЦГ Шведска).

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top