Untitled

Мониторинг: Владата информира или пропагира?

на апр 5, 15 • од

Во публикација се поместени четирите анализи посветени на: комуникациските методи, алатки и пораки на извршната власт; комуникацијата на Владата во случајот „Македонска банка“; говорите на премиерот Никола Груевски и владините медиумски кампањи, спроведени во текот на 2014 година, во рамките на проектот „Владата информира или пропагира?“...
Pin It

Home » Публикации » Мониторинг: Владата информира или пропагира?

НВО Инфоцентарот, со поддршка на Фондацијата Отворено општество Македонија (ФООМ), во периодот од декември 2013 година, до декември 2014 година, спроведе мониторинг на односите со јавноста на Владата и на владините институции.

Целта на овој мониторинг е да се утврди како извршната власт ја информира јавноста за спроведувањето на јавните политики, за своите активности, за постигнатите резултати, за постојните проблеми, како и да се анализираат пораките што Владата им ги упатува на граѓаните на Република Македонија.

Оваа публикација содржи четири анализи посветени на: комуникациските методи, алатки и пораки на извршната власт; комуникацијата на Владата во случајот „Македонска банка“; говорите на премиерот Никола Груевски и владините медиумски кампањи, спроведени во текот на 2014 година, во рамките на проектот „Владата информира или пропагира?“.

Автори на оваа публикација се: м-р Љупчо Петковски, м-р Бојан Маричиќ и Билјана Бејкова.

Во прилог е целосниот текст на публикацијата: Владата информира или пропагира?

издавач: НВО Инфоцентар

ISBN 978-608-4594-12-3

COBISS.MK-ID 98411530

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top