1E0C4B915F484C4FAC7BBD50546E2917

Протест пред затворот Идризово за ослободување на Љубе Бошковски

на мар 7, 16 • од

Граѓани и членови на партијата на Љубе Бошковски, на 7 март 2016 година, организираат протест пред затворот во Идризово, затоа што директорот не го потпишува законското решение за ослободување на Бошковски...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Протест пред затворот Идризово за ослободување на Љубе Бошковски

Граѓани и членови на партијата на Љубе Бошкоски, на 7 март 2016 година, организираат протест пред затворот во Идризово. Граѓаните јавно ќе го прашаат директорот на затворот, Живко Пејковски чии наредби спроведува и дали е подготвен да ја преземе одговорноста за намерното продолжување на престојот на Љубе Бошкоски во затворот во Идризово.

Според Обединети за Македонија, на Љубе Бошкоски казната му истекува на 5 јуни, но бидејќи нема користено ниту еден викенд, а и поради добро однесување, законски му следуваат три месеци кои директорот на Идризово сега не ги потпишува. Таквата наредба е пристигната од врвот на власта, од каде според Обединети, е кажано да не се пушта Бошкоски до завршување на изборите. Тие најавија дека ќе ги објават и имињата на функционерите кои ја издале таа наредбата.

Доколку директорот на затворот го потпише решението, Бошковски треба да излезе од затвор на 8 март 2016.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top