pandev

Повикот на Пандов претставува фашизам и безмилосно газење на слободата на здружување

на апр 22, 16 • од

Барањето на Пандов од ГДОМ, Уставниот суд да ги забрани граѓанските организации и партиите не е ништо друго освен фашизам и повик за пресметка со сите неистомисленици на режимот на Никола Груевски...
Pin It

Home » Активности, Слобода за слободата на изразување » Повикот на Пандов претставува фашизам и безмилосно газење на слободата на здружување

Александар Пандов од движењето ГДОМ, на контрапротестот одржан на 21 април пред Собранието на Република Македонија, побара Уставниот суд времено да ги забрани сите граѓански организации и политички партии: „Како ГДОМ ќе испратиме порака до Уставниот суд времено да ја запре работата на сите граѓански организации и политички партии кои во моментов ја рушат и ја уништуваат Македонија“.

Барањето на Пандов од ГДОМ, Уставниот суд да ги забрани граѓанските организации и партиите не е ништо друго освен фашизам и повик за пресметка со сите неистомисленици на режимот на Никола Груевски. Вакво барање не смее да се изговори, а не пак, да се спроведе. Тоа ги погазува сите европски, демократски и цивилизациски вредности. Тоа претставува директен атак врз слободата на изразување и слободата на здружување. Фашизацијата и путинизацијата на Македонија не смее да се дозволи.

Фото: Плусинфо

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top