Konkurs AKCII (300x250) 2_3

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАЃАНСКИ АКЦИИ

на мар 16, 16 • од

НВО Инфоцентарот во рамките на проектот „Застапување за слобода на изразување“ поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество кој го спроведува Фондацијата Отворено општество - Македонија, распишува Конкурс за мали граѓански акцииГраѓанските акции треба да се однесуваат исклучиво на промоцијата, заштитата и почитувањето на слободата на изразување и слободата на здружување како основни човекови права кои треба да се однесуваат исклучиво на промоцијата, заштитата и почитувањето на слободата на изразување и слободата на здружување како основни човекови права...
Pin It

Home » Активности, Слобода за слободата на изразување » ОТВОРЕН ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАЃАНСКИ АКЦИИ

НВО Инфоцентарот во рамките на проектот „Застапување за слобода на изразување“ поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество кој го спроведува Фондацијата Отворено општество – Македонија, распишува Конкурс за мали граѓански акции.

Граѓанските акции треба да се однесуваат исклучиво на промоцијата, заштитата и почитувањето на слободата на изразување и слободата на здружување како основни човекови права.

Пожелно е малите акции да бидат креативни, оригинални и да одговараат на потребите на заедницата. Секоја од предложените акции не смее да има буџет поголем од 20.000 МКД.

Право на учество на овој конкурс имаат сите формални и неформални граѓански организации и граѓански иницијативи.

Предложените и одобрените акции ќе се реализираат во периодот април – мај 2016 година, преку техничка и експертска поддршка на НВО Инфоцентарот и партнерската организација, Центар за развој на медиуми.

Конкурсот е отворен до 28 март 2016 година.

Формуларот за пријавување треба да биде пополнет и испратен исклучиво во електронска форма на електронска адреса: contact@nvoinfocentar.org.mk, со назнака „Конкурс за мали граѓански акции“.

Формуларот за пријавување се наоѓа на следниов линк: Формулар за пријавување-МГА

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top