20201031_164742

Обука за новинари за борба против корупција

на ное 3, 20 • од

Обука за новинари на НВО Инфоцентарот и Транспарентност Македонија: „Проверка на потеклото на имотот – (не)ефикасна алатка против корупцијата“, во Велес...
Pin It

Home » Активности » Обука за новинари за борба против корупција

НВО Инфоцентарот и Транспарентност Македонија, на 31 октомври и 1 ноември, во Велес, одржаа дводневна обука за новинари на тема: „Проверка на потеклото на имотот – (не)ефикасна алатка против корупцијата“, во Велес.

Гости предавачи беа Билјана Ивановска од Дражваната комисија за спречување корупција (ДКСК), Каролина Чашкарова од Управата за јавни приходи, д-р Гордана Лажетиќ, професорка на Правниот факултет на Университетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ), а модерaтор-предавач беше Герман Филков од Центарот за граѓански комуникации (ЦГК).

Обуката се организираше во рамки на проектот „Граѓански организации и медиуми против корупција – Коалиција за нулта толеранција“, поддржан од Европската Унија.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top