download

Обезбедувањето на Груевски „тренира строгост“ врз новинар на ТВ21

на јун 17, 16 • од

На новинар од ТВ 21 попладнево (17 јуни 2016 ) од обезбедувањето на екс-премиерот Никола Груевски му било побарано да ги избрише фотографиите од мобилниот телефон на кои бил фотографиран претседателот на владејачката партија, во прошетка низ улица Македонија...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Обезбедувањето на Груевски „тренира строгост“ врз новинар на ТВ21

На новинар од ТВ 21 попладнево (17 јуни 2016 ) од обезбедувањето на поранешниот премиер  Никола Груевски му било побарано да ги избрише фотографиите од мобилниот телефон на кои бил фотографиран претседателот на владејачката партија, во прошетка низ улица Македонија. Како што информира ТВ 21, откако новинарот го забележал поранешниот премиер дека е во прошетка, се обидел да го сними моментот за да го објави на интернет-страницата на телевизијата.

Oбезбедувањето на екс-премиерот влегло во дворот на телевизијата, го зело мобилниот уред и ги избришало фотографиите од мобилниот телефон. На новинарот, според ТВ 21, му побарале новинарска легитимација, при што тој уредно ја покажал. Едниот од обезбедувањето приложил и легитимација дека е лице вработено во МВР.

„Сметаме дека екс–премиерот е јавно лице, и во интерес на јавноста е да се знае што прави и како се однесува. Ја повикуваме неговата партија и министерството за внатрешни работи да се огласат за овој инцидент. Безбедносните камери на ТВ 21 го забележа овој настан, односно регистрираа како обезбедувањето на екс-премиерот Никола Груевски, без дозвола на ТВ 21 влегува во телевизијата.“, се вели во информацијата објавена на интернет страницата на ТВ21.

извор: ТВ 21

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top