virus-5439065_640

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани речиси 21% од населението

на авг 10, 21 • од

Гевгелија и Кавадарци имаат највисок процент полнолетно население со прва доза. Најнизок процент полнолетно население со прва доза има во Кичево и Дебар...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани речиси 21% од населението

virus-5439065_640

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 3 – 9 август 2021

 

• 20.6% од населението се целосно вакцинирани (425.356 граѓани).

• 25.8% од населението примиле една доза вакцина (533.386 граѓани).

• Во последните седум дена бројот на граѓани со една доза се зголемил за 1%.

• Во последните седум дена бројот на целосно вакцинирани се зголемил за 1.7%.

• 48% од населението над 50 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

• Гевгелија и Кавадарци имаат највисок процент полнолетно население со прва доза.

• Најнизок процент полнолетно население со прва доза има во Кичево и Дебар.

• 10% од новозаразените во јули се вакцинирани со две дози вакцина.

• За вакцинираните граѓани кои патуваат во САД и Канада достапен е CommonPass.

• Во државава досега се пристигнати 1.347.400 дози вакцини.

Интегрален текст ImunoMetar 11_ 3 – 9 avgust 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top