ImunoMETAR [ Nedelen COVER ]-05

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 10.3% од населението

на јул 1, 21 • од

Од 22 до 28 јуни, дојдоа 53% од вкупниот број досега пристигнати вакцини. До 28 јуни, пристигнати се вкупно 1.137.400 дози вакцини...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 10.3% од населението

 ImunoMETAR [ Nedelen COVER ]-05

 

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 22 – 28 јуни 2021

 

• Од 22 до  28 јуни дојдоа 53% од вкупниот број досега пристигнати вакцини во земјава.

• До 28 јуни, пристигнати се вкупно 1.137.400 дози вакцини.

• Целосно се вакцинирани 214.571 граѓани (10.3% до населението).

• Една доза вакцина примиле 299.297 граѓани (14.4% од населението).

• За вакцинација се пријавиле 463.230 граѓани (22.3% од населението).

• Зголемениот интерес за вакцинирање коинцидира со пристигнувањето на големиот контингент вакцини.

Интегрален текст на ImunoMetar 6_22 -28 juni 2021.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top