vaccination-2722937_640

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани само 36.2% од населението

на окт 11, 21 • од

Една доза вакцина примиле 38.4% (795.186 граѓани). Од 3 до 9 октомври, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за само 0.2%, а на целосно вакцинирани 0.7%...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани само 36.2% од населението

vaccination-2722937_640

 

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 5 – 11 октомври 2021

 

• 36.2% од населението се целосно вакцинирани (748.563 граѓани).

• 38.4% од населението примиле барем една доза вакцина (795.186 граѓани).

• Од 3 до 9 октомври, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за само 0.2%, а на целосно вакцинирани 0.7%.

• Интересот на граѓаните за вакцинирање и натаму е мал.

• 45% од населението над 18 години е целосно вакцинирано.

• 53% од населението над 40 години е целосно вакцинирано.

• 24% од новозаразените, 19% од хоспитализираните и 16% од починатите од Ковид-19, се вакцинирани.

Интегрален извештај ImunoMetar 20_ 5 – 11 oktomvri 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top