vaccination-6508792_640

Неделен #КовидИмунометар: Целосно се вакцинирани 32.3% од населението

на сеп 21, 21 • од

37.1% од населението примиле една доза вакцина (767.652 граѓани)...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно се вакцинирани 32.3% од населението

vaccination-6508792_640

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 14 – 20 септември 2021

 

• 32.3% од населението се целосно вакцинирани (667.739 граѓани).

• 37.1% од населението примиле една доза вакцина (767.652 граѓани).

• Во периодот од 14 до 17 септември, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за 0.4%, а на целосно вакцинирани за 2.2%.

• 55% од населението над 40 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

• 30% од полнолетното население до 39 години примило барем една доза.

• Пристигна бугарската донација од 51.480 дози Фајзер со рок на траење до 30 септември.

• Во државава досега се пристигнати 1.786.480 дози вакцини.

Интегрален извештај ImunoMetar 17_ 14 – 20 septemvri 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top