corona-6537729_640

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 30.1% од населението

на сеп 14, 21 • од

36.7% од населението примиле една доза вакцина (758.622 граѓани)...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 30.1% од населението

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 7 – 13 септември 2021

 

• 30.1% од населението се целосно вакцинирани (623.278 граѓани).

• 36.7% од населението примиле една доза вакцина (758.622 граѓани).

• Во последните седум дена процентот на население со една доза се зголемил за 0.9%, а процентот на целосно вакцинирано население се зголемил за 2.8%.

• 54% од населението над 40 години е вакцинирано со барем една доза вакцина. • 30% од полнолетното население до 39 години примило барем една доза.

• 19% од новозаразените со коронавирусот се целосно вакцинирани.

• 16% од хоспитализираните, а 12% од починатите од Ковид-19 биле вакцинирани.

• Бугарија одбри донациjа од 51.480 дози Фајзер со рок на траење до 30 септември.

Интегрален текст: ImunoMetar 16_ 7 – 13 septemvri 2021(1)

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top