Vial with vaccine

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 24% од населението

на авг 24, 21 • од

Во последните седум дена бројот на граѓани со една доза се зголемил за 3.2%. Досега, 31.5% од населението примиле една доза вакцина (652.340 граѓани)...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 24% од населението

 

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 17 – 23 август 2021

Vial with vaccine

• 24% од населението се целосно вакцинирани (499.934 граѓани).

• 31.5% од населението примиле една доза вакцина (652.340 граѓани).

• Во последните седум дена бројот на граѓани со една доза се зголемил за 3.2%.

• Во последните седум дена бројот на целосно вакцинирани се зголемил за 1.2%.

• 54% од населението над 50 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

• Зголемениот број вакцинирани се должи на новите рестриктивни мерки за невакцинираните.

• 9% од хоспитализираните со Ковид-19, а 8% од починатите биле вакцинирани.

• Во државава, досега се пристигнати 1.719.460 дози вакцини.

• Европската комисија го усвои националниот дигитален сертификат на Република Северна Македонија.

Интегрален текст: ImunoMetar 13_ 17 – 23 avgust 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top