Presentation3

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 11.8% од населението

на јул 14, 21 • од

31.9% од населението примило барем една доза вакцина (662.372)...
Pin It

Home » Активности, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 11.8% од населението

 

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 6 – 12 јули 2021

 

• 11.8% од населението се целосно вакцинирани (245.231) .

Presentation1

• 20.1% од населението се вакцинирани со една доза (417.141).

Presentation2

 

• 24% од населението се пријавиле за вакцинација на vakcinacija.mk.

• Бројот на пријавени граѓани се зголемил за 2.5%.

• За 3% е зголемен бројот на граѓани кои примиле прва доза.

• Досега во државава пристигнаа 1.247.400 дози вакцини.

• На 12 јули започна теренската вакцинација и вакцинацијата без закажан термин.

• Од 16 јули започнува вакцинацијата на децата од 12 до 16 години.

• Децата ќе се вакцинираат единствено со Фајзер и со претходно закажан термин.

Интегрален текст ImunoMetar 8_ 6 – 12 juli 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top