najcevska 1_1_0

Најчевска не влезе на информативен разговор, туку фрли боја врз полициската станица

на мај 25, 16 • од

Вечерва Најчевска повторно фрлаше боја за време на протестот на Шарената револуција, овој пат таа боеше со чатал врз Собранието...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Најчевска не влезе на информативен разговор, туку фрли боја врз полициската станица

Професорката и активистка за човекови права Мирјана Најчевска воопшто не влезе на информативен разговор, туку истури боја врз објектот на полициската станица Беко.

На прашање на „Слободна Македонија“, зошто не влезе во полициска станица, Најчевска одговори:„Не влегов заради тоа што поканата која што ја добив воопшто не ги исполнува елементарните услови да биде одговорено на неа. Затоа што не се знае за што се повикувам и не се знае за што се теретам или не се теретам“.

Според Најчевска :„Криминалци се фатени на дело во вршење на многу големи криминални дејствија. Високи функционери на власта краделе, мамеле, лажеле убивале. Ние ги фативме на дело. Заради тоа тие се обидуваат да ги корумпираат сите правосудни органи, полицијата, јавното обвинителство, судовите, уставниот суд. Се обидуваат да ги заплашат граѓаните, се обидуваат да ги запрат граѓаните во барањето на одговорност за секој оној кој што направил криминално дело. А во однос на боењето, јас ќе испратам писмо до Министерството за култура со кое што ќе барам да ми се признае авторство на сето боење на „Скопје 2014“, заради тоа што не ме прашаа кога го правеа, и ова е мој акт на разубавување на просторот во кој што живеам.“

Вечерва Најчевска повторно фрлаше боја за време на протестот на Шарената револуција, овој пат таа боеше со чатал врз Собранието.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top