Monitoring na mediumi [ Infographic 09_2021 ]

Мониторинг на медиуми (септември 2021): Вакцинацијата против Ковид-19

на окт 18, 21 • од

#КовидИмунометар Мониторинг на медиуми (септември 2021): Вакцинацијата против Ковид-19 Намален интересот за вакцинација Анализата на медиумското известување во текот септември ги покажа следниве тенденции: Вакцинацијата против Ковид-19 останува најактуелна тема во медиумите. Министерството за здравство и министерот Филипче и натаму се најчестиот извор на информации. Најзастапени се прилозите за ефикасноста на вакцините и препораката на Министерството [&hellip...
Pin It

Home » Ковид Имунометар, Мониторинг на Медиуми » Мониторинг на медиуми (септември 2021): Вакцинацијата против Ковид-19

Monitoring na mediumi [ Infographic 09_2021 ]

#КовидИмунометар

Мониторинг на медиуми (септември 2021)Вакцинацијата против Ковид-19

Намален интересот за вакцинација

Анализата на медиумското известување во текот септември ги покажа следниве тенденции:

  • Вакцинацијата против Ковид-19 останува најактуелна тема во медиумите.
  • Министерството за здравство и министерот Филипче и натаму се најчестиот извор на информации.
  • Најзастапени се прилозите за ефикасноста на вакцините и препораката на Министерството за трета доза вакцини.
  • Медиумите известуваа и за намалувањето на интересот на граѓаните за вакцинирање.
  • Во септември, прилозите за противниците на вакцините се намалија во споредба со август.

 

Интегрален текст на извештајот: Monitoring_mediumi_6_septemvri 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top