Screenshot_417-622x320

Борјан Јовановски: Молчењето не смее да стане систем на општествено однесување

на апр 30, 15 • од

Јовановски истакна дека премиерот Груевски со својот говор во Охрид, недвосмислено го поттикнува насилството врз критичарите на власта, дека очекува атосферата на насилство и линч да продолжи и да кулминира, но едновремено, тој констатира дека молчењете не смее да стане систем на општествено однесување...
Pin It

Home » Активности, Слобода за слободата на изразување » Борјан Јовановски: Молчењето не смее да стане систем на општествено однесување

Дебата на НВО Инфоцентарот за слободата на изразување

На дебатата „Која е цената на слободата на изразување во Македонија?“, организирана од НВО Инфоцентарот,учествуваше и новинарот Борјан Јовановски, кој неодамна доби предупредувачки погребен венец во неговиот дом од страна на анонимен доставувач.

Јовановски истакна дека премиерот Груевски со својот говор во Охрид, недвосмислено го поттикнува насилството врз критичарите на власта, дека очекува атосферата на насилство и линч да продолжи и да кулминира, но едновремено, тој  констатира дека молчењете не смее да стане систем на  општествено однесување. 

Видео записот од дискусијата на Борјан Јовановски може да го погледнете на порталот А1.он: http://a1on.mk/wordpress/archives/484076

извор: А1он

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top