1

Крива Паланка: Граѓанска акција за поголема безбедност во сообраќајот

на ное 23, 19 • од

Во акцијата се вклучија членови на Совет на родители, дечиња од сите возрасти невладини организаци, како и претставници од полицијата,под мотото „Пази не ме гази“, а со цел да укажеме дека сите граѓани како учесници во сообраќајо се подеднакво одговорни, дека сите имаме исти права и обврски и сите учиме едни од други...
Pin It

Home » Активности » Крива Паланка: Граѓанска акција за поголема безбедност во сообраќајот

Здужението Норгес Вел од Крива Паланка и НВО Инфоцентарот, во соработка со Општина Крива Паланка и полицијата, на 23 ноември 2019 година, организираа граѓанска акција за развојот на сообраќајната култура и поголема безбедност за сите учесници во сообраќајот како продолжеток на дебатата одржана на 19 ноември.

Во акцијата се вклучија членови на Совет на родители, дечиња од сите возрасти невладини организаци, како и претставници од полицијата,под мотото „Пази не ме гази“, а со цел да укажеме дека сите граѓани како учесници во сообраќајо се подеднакво одговорни, дека сите имаме исти права и обврски и сите учиме едни од други. Оттука и целокупната одговорност на секој учесник во сообраќајот за подигнување на свеста кај граѓаните за позитивни практики.

Оваа граѓанска акција ја организиравме во рамки на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“, поддржан од меѓународниот центар Улоф Пкралме.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top