1

Крива Паланка: Форум за активни млади и партиципативна демократија

на ное 13, 19 • од

НВО Инфоцентар и Центарот за младински иницијативи ЦИК-ЦАК во Крива Паланка: Форумска работилница "Активни млади и партиципативна демократија - предлози, идеи и иницијативи за подобрување на квалитетот на живот на младите на локално ниво"...
Pin It

Home » Активности » Крива Паланка: Форум за активни млади и партиципативна демократија

Здружението Центар за младински иницијативи „ЦИК-ЦАК“ од Крива Паланка, на 13 ноември, организираше форумска работилница на тема „Активни млади и партиципативна демократија со предлози, идеи и иницијативи за подобрување на квалитетот на живот на млади на локално ниво“, која се реализираше во големата сала во општина Крива Паланка.

Форумска сесија е дел од проектот „Активни граѓани и патиципативна демократија на локално ниво“ која здружението Центар за младински иницијативи „ЦИК-ЦАК“ ја реализира во соработка со НВО Инфоцентар, а кој финансиски е поддржан од Меѓународниот центар Улоф Палме од Шведска.

Крајна цел на форумот е унапредување на квалитетот на комуникацијата меѓу локалната самоупарава, институциите и граѓаните, со акцент на младите и нивното учество во процесите на носење одлуки и креирање политики на локално ниво, преку конструктивни предлози и креативни идеи.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top