12065929_852915088160295_8266138550618583525_n

Калајџиев, Пировска и Најчевска повикани на информативен разговор

на мај 24, 16 • од

Пировска: „За Чавков и началниците: фрлав боја и ќе фрлам сè додека не ве исфрлиме од институциите кои што ги окупиравте! Кривична правда барам и затоа се по список ќе шарам! Нема откажување! До крај!“...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Калајџиев, Пировска и Најчевска повикани на информативен разговор

Професорот и член на Управниот одбор на Хелсиншкиот комитет за човекови права, Гордан Калајџиев, ивршната директорка на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска и професорката и експерт за човекови права, Мирјана Најчевска, се повикани на информативен разговор заради тоа што фрлале боја за време на протестите на Шарената револуција.

Пировска на својата ФБ страна, по повод поканата од МВР напиша: „За Чавков и началниците: фрлав боја и ќе фрлам сè додека не ве исфрлиме од институциите кои што ги окупиравте! Кривична правда барам и затоа се по список ќе шарам! Нема откажување! До крај!“

На професорот Калаџиев, МВР му изрече прекршочна казна во висина од 5о евра.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top