05-FORUM-Priorittii-MK

Граѓаните ги дефинираа најголемите локални приоритети

на дек 29, 21 • од

За да го поттикне директното учеството на граѓаните во утврдувањето на главните приоритети во нивните локални заедници, Форумот за граѓански дијалог, во пресрет на Локалните избори 2021, организираше серија консултативни средби во девет општини: Центар, Битола, Штип, Тетово, Струга, Кавадарци, Крива Паланка, Свети Николе и Демир Хисар. - Беа спроведени две онлајн анкети кои опфатија [&hellip...
Pin It

Home » Активности, Важни » Граѓаните ги дефинираа најголемите локални приоритети

За да го поттикне директното учеството на граѓаните во утврдувањето на главните приоритети во нивните локални заедници, Форумот за граѓански дијалог, во пресрет на Локалните избори 2021, организираше серија консултативни средби во девет општини: Центар, Битола, Штип, Тетово, Струга, Кавадарци, Крива Паланка, Свети Николе и Демир Хисар.

- Беа спроведени две онлајн анкети кои опфатија над 150 граѓани кои се изјаснија за клучните приоритети и проблеми во нивните општини (Центар и Крива Паланка).

- Беа одржани 18 консултативни средби со граѓаните, 9 јавни дебати и средби со кандидатите за градоначалници и кандидатите за советници, како и 9 средби со избраните градоначалници и советници во локалните самоуправи.

- На консултативните средби и јавните дебати учествуваа околу 500 граѓани кои ги дадоа своите предлози и мислења.

 

ГЛАВНИ ПРИОРИТЕТИ ВО ОПШТИНИТЕ

05-FORUM-Priorittii-MK

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top