Screenshot_512

Државните институции се соучесници во нападите врз активистите и новинарите

на апр 30, 15 • од

Никола Наумоски истакна дека државните органи не само што се индиферентни на нападите врз критичарите на власта, туку тие ја играат и улогата на соучесници, додека Славчо Димитров, меѓу другото, констатира дека основен проблем во нарушената слобода на изразување во државава е токму тоа што е ограничен пристапот до информации...
Pin It

Home » Активности, Слобода за слободата на изразување » Државните институции се соучесници во нападите врз активистите и новинарите

Никола Наумоски и Славчо Димитров на дебатата на НВО Инфоцентарот за слободата на изразување

На дебатата „Која е цената на слободата на изразување во Македонија?“, организирана од НВО Инфоцентарот, учествуваа и активистите Никола Наумоски и Славчо Димитров, кои неодамна беа и физички нападнати заради своите критички ставови срема власта.

Никола Наумоски истакна дека  државните органи не само што се индиферентни на нападите врз критичарите на власта, туку тие ја играат и улогата на соучесници, додека Славчо Димитров, меѓу другото, констатира дека основен проблем во нарушената слобода на изразување во државава е токму тоа што е ограничен пристапот до информации.

Видео записот од дискусијата на Никола Наумоски и Славчо Димитров, може да го  погледнете на порталот А1.он: http://a1on.mk/wordpress/archives/484079

извор: А1он

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top