bt toxic

Документарен филм “BT-TOXIC“

на јан 28, 16 • од

Документарниот филм BT - TOXIC, направен по иницијатива на здружението „За нас се работи“, е посветен на проблемот со аерозагадувањето во Битола...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Документарен филм “BT-TOXIC“

Документарниот филм BT – TOXIC, направен по иницијатива на здружението „За нас се работи“, е посветен на проблемот со аерозагадувањето во Битола.

Во документарецот учествуваат членови од здружението “За нас се работи”, медицински лица, стручни лица од РЕК – Битола, претставници од еколошки здруженија од Македонија, претставници од министерство за животна средина, членови од здружението “Битола на точак“ и претставници од Институтот за јавно здравје.

BT – TOXIC е изработен во рамките на проектот “Граѓанска вклученост за решавање на проблемите во животната средина” подржан од УСАИД и ФООМ.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top