e-POKANA za debata Zoshto treba da go odbranime GTC na 17.04.2015

Дебата: „Зошто треба да го одбраниме ГТЦ“

на апр 16, 15 • од

На 17 април 2015 година (петок), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Зошто треба да го одбраниме ГТЦ“...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Дебата: „Зошто треба да го одбраниме ГТЦ“

Дебатата ќе ги отвори прашањата и ќе понуди одговори за неопходноста од реализирањето на правото на град. Ќе дебатираме за можностите за иманентно граѓанско учество во неговата меморија, сегашност и иднина, како и за остварување на правото на град. Ќе го анализираме постоењето на ГТЦ како нераскинлив дел од идентитетот на градот и на неговото градителско, историско и културно наследство. Ќе се осврнеме на ГТЦ како архитектонски, но и како урбанистички проект кој треба да одговара меѓудругото и на потребата за естетика на урбаниот простор.

Говорници на дебатата ќе бидат Никола Наумоски од Плоштад Слобода, Никола Гелевски од Окно и Дејан Ивановски од Асоцијацијата на архитекти на Македонија. Модератор ќе биде Искра Гешоска од Контрапункт.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top