mrt

Дебата: Од МРТ до независна јавносервисна радиодифузија во Македонија

на дек 3, 14 • од

Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), во рамките на  проектот наУСАИД за одговорни медиуми и законодавни реформи во медиумската сфера, на 4 декември (четврток) 2014, во хотелот Стоун Бриџ, со почеток во 11.00 часот, организира дебата: „Од МРТ до независна јавносервисна радиодифузија во Македонија“ На оваа дебата ќе биде претставен истоимениот документ на ЦРМ за [&hellip...
Pin It

Home » Граѓанска сцена » Дебата: Од МРТ до независна јавносервисна радиодифузија во Македонија

Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), во рамките на  проектот наУСАИД за одговорни медиуми и законодавни реформи во медиумската сфера, на 4 декември (четврток) 2014, во хотелот Стоун Бриџ, со почеток во 11.00 часот, организира дебата: „Од МРТ до независна јавносервисна радиодифузија во Македонија“

На оваа дебата ќе биде претставен истоимениот документ на ЦРМ за јавна политика чиј автор е комуникологот д-р Климе Бабунски.

Дискусијата која ќе биде посветена на потребата од независен јавен радиодифузен сервис во Македонија, ќе ја модерира новинарката Санта Аргирова, а панелисти ќе бидат Снежана Трпевска, од Високата школа за новинарство; комуникологот Сефер Тахири; претседателот на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Насер Селмани и Драган Антоновски од Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top