270219375_3064879763784899_748246020159365253_n

Акција – Жените за чисто Мустафино

на дек 29, 21 • од

На 29 декември 2021 год. со почеток во 11:00 часот, во село Мустафино на претходно утврдени локации со помош на аниматорките од село Мустафино, се поставиа 15 канти за отпадоци како донација од НВО Инфоцентар од Скопје, преку проектот Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво. Како резултат на долгогодишната соработка со жените од [&hellip...
Pin It

Home » Активности » Акција – Жените за чисто Мустафино

270219375_3064879763784899_748246020159365253_nНа 29 декември 2021 год. со почеток во 11:00 часот, во село Мустафино на претходно утврдени локации со помош на аниматорките од село Мустафино, се поставиа 15 канти за отпадоци како донација од НВО Инфоцентар од Скопје, преку проектот Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво. Како резултат на долгогодишната соработка со жените од село Мустафино, и на честите средби во селото тие изјавуваа дека и е потребно канти и контејнери, и дека луѓето го фрлаат ѓубрето и се ствараат депонии.

269747472_3064287577177451_38200681951059491_nВо селото два пати неделно поминуваат екипите од ЈКП за да го собираат ѓубрето. Кантите се поставени на локации каде што претежно живеат стари изнемоштени лица  И на кои им е неопходно, каде што на големо растојание се поставени контејнерите.  Исто така, беа присутни повеќе жители и мажи и жени од село Мустафино, кои покажаа голем интерес и беа позитивно изненадени од наша страна, заблагодарувајќи се на нашата помош. Сметаме дека оваа акција ќе придонесе за чиста средина и повеќе нема да се прават депонии.

268797413_3064879620451580_4194034654445099597_n-1152x1536Акцијата е дел од проектот Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво, поддржан од Меѓународниот центар Улоф Палме.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top