10392066_1063972853662265_7169317379206550194_n

АЈДЕ – Трет граѓански протест против неуставната одлука на Уставниот суд

на фев 29, 16 • од

АЈДЕ - Платформата за граѓанска политика ги повикува сите слободоумни граѓани и граѓанки на Република Македонија масовно да учествуваат на третиот протест пред зградата на Уставниот суд, закажан за 29 февруари, во 12 часот...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » АЈДЕ – Трет граѓански протест против неуставната одлука на Уставниот суд

АЈДЕ – Платформата за граѓанска политика ги повикува сите слободоумни граѓани и граѓанки на Република Македонија масовно да учествуваат на денешниот протест пред зградата на Уставниот суд, точно на пладне:

„Ајде  уште еднаш јасно и громогласно да порачаме дека ние граѓаните на оваа држава нема да престанеме да протестираме се додека судиите кои ја донесоа одлуката за помилување на изборните измами и други тешки криминали не си поднесат оставка.

Судиите Елена Гошева, Никола Ивановски, Владимир Стојановски, Вангелина Маркудова и Јован Јосифовски, гласајќи за оваа одлука ги згазија и Уставот и правото и правдата.

Нивната постапка покажува дека тие ниту го штитат Уставот, ниту пак, јавниот интерес. Тие се само продолжена рака на партијата на власт и соучесници во изборните кражби, затоа што, причинско-последичната врска меѓу нивната одлука и случајот „Титаник“ кој го води Специјалното јавното обвинителство е повеќе од очигледна.

Ние граѓаните имаме должност да го одбраниме Уставот од (Не)Уставниот суд!

Во Македонија мора да има правда, почитување на законите и пред сѐ, почитување на Уставот!

Затоа, ајде денеска, сите да се собереме пред Уставниот суд, точно на пладне!

НЕМА ПРАВДА –НЕМА МИР!

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top