Архива за декември, 2012

 • Медиумско огледало: Тримфализам престорен во разочарување

  на дек 19, 12 • во Uncategorized

  НВО-Инфоцентарот и Македонскиот центар за европско образование, во рамките на програмата „Медиумско огледало“, во периодот од 11 до 14 декември, спроведоа мониторинг за начинот на кој медиумите ја информираа македонската јавност за работата на Советот за општи работи на Европската унија, кој во овој период ги усвојуваше заклучоците за политиката на проширување. Анализата покажа дека генерално, медиумите исходот односно заклучоците на Советот за општи работи на Европската унија, ги протолкуваа како неуспех, бидејќи Македонија остана „без датум и скрининг“. Новинарите информираа дека во текот на преговорите на претставниците на државите членки на ЕУ околу заклучоците,

  Види повеќе »
 • Медиумско огледало, септември – ноември 2012: Во Името на датумот

  на дек 12, 12 • во Мониторинг на Медиуми

  Во периодот опфатен со мониторингот (септември-ноември 2012), Европската комисија (ЕК) го објави својот годишен Извештај за напредокот на Македонија кој, како и изминатите години, окупираше најголем дел од вниманието на медиумите. Карактеристично за оваа година е тоа што речиси целосно изостана каква било анализа за напредокот на Македонија во различни области на кои се однесува Извештајот

  Види повеќе »
Scroll to top