Архива за јули, 2011

 • ЕУ – Исклучиво во контекст на дневнополитичките настани

  на јул 11, 11 • во Uncategorized

  НВО Инфоцентарот, во соработка со Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), а со финансиска поддршка на Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), и во 2011 година го мониторира квалитетот на информирањето на медиумите за евроинтеграциските процеси на Република Македонија. Во мониторингот се вклучени 8 дневни весници („Утрински весник“, „Дневник“, „Време“, „Нова Македонија“, „Шпиц“, „Вечер“, „Вест“ и „Коха“) и централните информативни емисии на 7 електронски медиуми („А1“, „Канал 5“, „Телма“, „Алфа“, „Сител“, МТВ1 и Алсат – М“). Овој извештај го опфаќа периодот од 10 февруари до 20 април 2011 година. Мониторингот се одвива со динамика: понеделник

  Види повеќе »
 • Медиумско огледало: Новинарството е мртво – да живее пропагандата

  на јул 5, 11 • во Uncategorized

  Целосна поделеност на медиумите, селективност на информирање, но и висок степен на непотпишани, и текстови кои се неизбалансирани и содржат само еден извор, се дел од забелешките внесени во мониторингот „Медиумско огледало“ а кој се однесува на следењето на изборниот процес на осум печатени, и исто толку електронски медиуми

  Види повеќе »
Scroll to top