Архива за март, 2011

  • Мониторинг на медиумите за откупот на тутунот: Медиумите наместо да информираат – убедуваат

    на мар 28, 11 • во Мониторинг на Медиуми

    320px-Tobacco_Drying,_Kostinci

    НВО Инфоцентарот и Центарот за нови медиуми, во рамките на програмата „Медиумско огледало“, финансиски поддржана од Фондацијата Институт отворено општество – Македонија (ФИООМ), спроведоа мониторинг на домашните телевизиски сервиси во периодот од 25 декември 2010 до 7 јануари 2011 година. Во рамките на мониторингот беа вклучени седум (7) телевизии со национална и сателитска дозвола: А1, Алсат М, Алфа, Канал 5, МТВ1, Сител и Телма. Мониторингот беше фокусиран на тоа како домашните телевизии известуваа за случувањата поврзани со откупот на тутунот, последичната „тутунска криза“ и протестите што тутунопроизводителите ги организираа во овој период. Анализата недвосмислено покажа

    Види повеќе »
Scroll to top