Архива за септември, 2006

  • Медиумско огледало, септември 2006: Медиумите сакаат лидерска оставка на Бучковски!

    на сеп 20, 06 • во Мониторинг на Медиуми

    Поголемиот дел од медиумите во Македонија, заедно со обилната критика и негативните оцени за работата на  претходната власт (становите на гости­варци, состојбите во МРТВ, нетранспарентната продажба на државниот имот, случајот „Бачило“ и др.), сугерираат заминување на Бучковски од лидерската позиција во СДСМ и акцентираат дека „лидерската оставка по претрпениот изборен пораз е очекуван потег“.   Кога станува збор за ВМРО-ДПМНЕ и првите политички потези на Никола Груевски, по завршувањето на изборите, медиумите, манифестираат различни и променливи ставови. Од една страна, се забележува пристрасност која кај определени медиуми поминува во некритичка пофалба, а од друга страна, се објавуваат

    Види повеќе »
Scroll to top