Архива за јули, 2006

  • Медиумско огледало, јули 2006: Поддршка и пропаганда за ВМРО-ДПМНЕ и Груевски

    на јул 24, 06 • во Мониторинг на Медиуми

    НВО Инфоцентарот во рамките на програмата „Медиумско огледало“ спроведува квалитативно набљудување на медиумите во контекст на Парламентарни избори 2006. Мониторингот ја анализира позиционираноста на медиумите во однос на изборните кампањи на политичките субјекти: коалициите  „За Македонија заедно“ и „За подобра Македонија“, ДУИ, ДПА, НСДП, ВМРО-НП, ДОМ, ЗНП и ПЕО. Во набљудувањето се вклучени 12 медиуми: „Вест“, „Вечер“, „Време“,„Дневник“, „Утрински весник“, „Факти“, ТВ „А1“, ТВ „Канал 5“, „МТВ 1“, „МТВ 2“(вести на албански јазик), ТВ „Сител“ и ТВ „Телма“.   Според вториот извештај кој го покрива периодот од 17 јуни до 8јули 2006 година: Во анализираниот изборен и пост изборен период, коалицијата „За Македонија заедно“, ја немаше медиумската наклонетост, карактеристична за коалицијата „За подобра

    Види повеќе »
Scroll to top