Архива за април, 2006

  • Медиумско огледало, март 2006: Ерван Фуере и Оли Рен – миленици на медиумите во Македонија

    на апр 26, 06 • во Мониторинг на Медиуми

    Медиумите во Македонија најголемо внимание им посветуваат на евроинтегративните процеси на земјата и на македонско-косовските односи.   За медиумите веќе нема дилеми дека позициите на Македонија во европската интеграција директно се врзуваат со регуларноста на претстојните парламентарни избори и во овој контекст тие  го анализираат поведението на субјектите од домашната политичка сцена, како и улогата и однесувањето на факторите од меѓународната политика. Медиумите многу малку или воопшто не ја третираат темата за сопствената улога  во тој процес.   Стравот (но и ставот) на некои медиуми од „воскреснувањето на СФРЈ“, но и од тоа дека „ЦЕФТА е алтернатива за

    Види повеќе »
Scroll to top