Slide1

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 9.6% од населението

на јун 22, 21 • од

Една доза вакцина примиле 274.710 граѓани (13.2% од населението), а за вакцинација се пријавиле 454.104 граѓани (21.9% од населението)...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 9.6% од населението

Slide1

 

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 15 – 21 јуни 2021

 

• Во последните седум дена пристигнаа само 20.000 дози вакцини.

• До 21 јуни, пристигнати се вкупно 536.780 дози вакцини.

• До 18 јуни, целосно се вакцинирани 199.143 граѓани или 9.6% до населението.

• Една доза вакцина примиле 274.710 граѓани (13.2% од населението).

• За вакцинација се пријавиле 454.104 граѓани (21.9% од населението).

• Темпото на пријавување на граѓаните за вакцинација продолжува да се намалува.

• Се претпоставува дека во Србија (и Бугарија) се вакцинирале над 30.000 македонски граѓани.

Прочитајте го интегралниот текст на ImunoMetar 5_15 -21 juni 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top