Vial with vaccine

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 37.9% од населението

на ное 17, 21 • од

Патот на вакцините до Северна Македонија Неделен #КовидИмунометар Известувачки период: 9 – 15 ноември 2021 Целосно се вакцинирани 37.9% од населението Кратко резиме • 37.9% од населението се целосно вакцинирани (784.833 граѓани). • 39.3% од населението примиле барем една доза вакцина (813.782 граѓани). • Од 9 до 13 ноември, процентот на вакцинирани со една доза [&hellip...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 37.9% од населението

Vial with vaccine

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 9 – 15 ноември 2021

Целосно се вакцинирани 37.9% од населението

Кратко резиме

• 37.9% од населението се целосно вакцинирани (784.833 граѓани).

• 39.3% од населението примиле барем една доза вакцина (813.782 граѓани).

• Од 9 до 13 ноември, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за само 0.2%, а на целосно вакцинирани, исто така, за 0.2%.

• Интересот на граѓаните за прва вакцина и натаму е исклучително мал.

• 47% од населението над 18 години е целосно вакцинирано.

• 56% од населението над 40 години е целосно вакцинирано.

• 29% од новозаразенитe и 20% од починатите од Ковид-19, биле вакцинирани.

• Министерството за здравство веќе подолг период не ги ажурира податоците и не ги објавува набавките и пристигнувањето нови дози вакцини.

• Нема информации колку и какви вакцини се на располагање, ниту дали, на кои и на колкав број вакцини им истекува рокот.

Интегрален текст ImunoMetar 25_ 9 – 15.11.2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top