4964738

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 36.7% од населението

на окт 20, 21 • од

Патот на вакцините до Северна Македонија Неделен #КовидИмунометар Известувачки период: 12 – 18 октомври 2021     Целосно се вакцинирани 36.7% од населението • 36.7% од населението се целосно вакцинирани (760.317 граѓани). • 38.6% од населението примиле барем една доза вакцина (799.012 граѓани). • Од 10 до 16 октомври, процентот на вакцинирани со една доза [&hellip...
Pin It

Home » Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 36.7% од населението

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 12 – 18 октомври 2021

 

4964738

 

Целосно се вакцинирани 36.7% од населението

• 36.7% од населението се целосно вакцинирани (760.317 граѓани).

• 38.6% од населението примиле барем една доза вакцина (799.012 граѓани).

• Од 10 до 16 октомври, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за само 0.2%, а на целосно вакцинирани 0.5%.

• Трета доза примиле 1.148 граѓани.

• Интересот на граѓаните за вакцинирање и натаму е мал.

• 47% од населението над 18 години е целосно вакцинирано.

• 54% од населението над 40 години е целосно вакцинирано.

• 25% од новозаразените, 21% од хоспитализираните и 17% од починатите од Ковид-19, се вакцинирани.

Интегрален текст ImunoMetar 21_ 12 – 18 oktomvri 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top