Doctors studying statistics of coronavirus

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 25.2% од населението

на авг 31, 21 • од

34.5% од населението примиле една доза вакцина (712.338 граѓани)...
Pin It

Home » Активности, Анализи, Важни, Ковид Имунометар » Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 25.2% од населението

Doctors studying statistics of coronavirus

Патот на вакцините до Северна Македонија

Неделен #КовидИмунометар

Известувачки период: 24 – 30 август 2021

Целосно се вакцинирани 25.2% од населението

 

• 25.2% од населението се целосно вакцинирани (521.784 граѓани).

• 34.5% од населението примиле една доза вакцина (712.338 граѓани).

• Во последните седум дена процентот на население со една доза се зголемил за 3%, а процентот на целосно вакцинирано население се зголемил за 1.2%.

• 51% од населението над 40 години е вакцинирано со барем една доза вакцина.

• 26% од полнолетното население до 39 години примило барем една доза.

• Во Врање досега се вакцинирале 13.300 македонски граѓани.

• 17% од новозаразените со коронавирусот се целосно вакцинирани.

• 11% од хоспитализираните, а 10% од починатите од Ковид-19 биле вакцинирани.

• Во државава, досега се пристигнати 1.719.460 дози вакцини.

• Продолжува владината медиумска кампања „Вакцинирај се“, наменета пред се, за младите луѓе.

Интегрален текст: ImunoMetar 14_ 24 – 30 avgust 2021

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top